In conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De Acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email

Surse alternative de Energie - Spalatorie Auto Automata Sultof

Energia solara

Una dintre solutiile pentru imbunatatirea eficientei energetice a spalarii auto este introducerea energiei solare in sistemul de incalzire. Beneficiile economisirii cu incalzirea tehnologica a apei datorate radiatiei solare pot ajunge pana la 60% pe an, in functie de parametrii instalatiilor de spalare a masinilor si de locatia acestora.

Dobandirea energiei solare este una dintre cele mai rapide tehnologii energetice din lume.

Din motive de ingrijorare pentru mediul natural, prin implementarea solutiilor de economisire a energiei la spalarea masinilor, optimizam costurile, salvam banii specifici si protejam mai bine mediul natural. O astfel de abordare nu este numai in conformitate cu politica energetica a Uniunii Europene ci si necesara si sprijinita de fonduri din diferite regiuni. Sursele de energie regenerabila sunt surse de energie a caror utilizare nu este asociata cu deficite pe termen lung.

Solutia dedicata spalarii autovehiculelor este utilizarea colectoarelor plate.


Panourile solare plate sunt concepute pentru a transforma radiatia solara in energie termica, care este transferata apoi intr-un container cu apa printr-o circulatie inchisa.

Fezabilitate tehnica - activitati de baza care garanteaza o adaptare adecvata la instalare:
Verificarea cererii de energie termica prin efectuarea unui audit energetic;
Adaptarea dispozitivelor la dimensiunea cererii - selectarea numarului de panouri solare, a dimensiunii rezervorului solar si a altor accesorii necesare pentru buna functionare a instalatiei;
Instalarea panourilor pe o structura zincata - proiectata in functie de necesitatile si aranjamentul spalatoriei auto;
Folosirea unui cartus montat in cuptorul de incalzire - pentru a permite utilizarea optima a energiei termice din panouri, fara a fi nevoie de montarea supapelor electromagnetice si a comutatoarelor;
Racordarea unui rezervor de stocare cu un grup de pompe de control.

Panourile solare sunt instalate de obicei pe constructia unei spalatorii auto, desi este posibil sa se monteze si pe peretele sudic al unei cladiri sau chiar pe pamant. Unghiul optim de inclinare fata de nivel este de 45 de grade.


Fiecare kit solar contine:
Panouri solare;

Set de conectare pentru panouri;

Unitate de control si pompa;

Rezervor solar;

Set de conectare pentru incalzitor;

Diafragma pentru apa;

Cutie de diafragma pentru glicol;

Instalatie electrica;

Pompa pentru umplerea rezervorului.