In conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De Acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email

Recircularea Apei - Spalatorie Auto Automata Sultof

Tratarea apelor reziduale puternic poluate

"Bioclean" este un dispozitiv special proiectat de noi pentru tratarea apelor reziduale puternic poluate provenite de la spalatorii auto, ateliere, statii de benzina.

Sistemul "Bioclean" se distinge prin:
Costuri de investitii scazute;
Costuri de operare scazute (nu sunt necesare produse chimice; se utilizeaza doar energie electrica si o data pe an o tulpina de bacterii);
Eficienta si rapiditate a biodegradarii chiar si a celor mai stabile emulsii si a majoritatii substantelor chimice si a poluantilor organici;
Eficienta ajustata la nevoi - pana la cateva zeci de m³ de apa/ora;
Posibilitate de a colabora cu orice tip de spalatorie auto (inclusiv cu autoservire) a oricarui furnizor;
Instalatii de canalizare inodore (continutul ridicat de oxigen impiedica cresterea bacteriilor anaerobe);
Fara intretinere (nu exista nici o curatare a filtrelor sau a depozitului de nisip, nu este nevoie de ingrijire pentru completarea chimicalelor);
Informatii complete in memoria controlorului despre neregulile rezultate la locul de munca;
Protectie impotriva situatiilor atipice (de exemplu lipsa apei in circulatie);
Constructie functionala si practica.

Principiul operatiunii:
"Bioclean" functioneaza intr-un mod similar cu o statie de epurare clasica municipala, de tratare a apelor uzate, pe baza unui ciclu in mai multe etape, utilizand anumite bacterii pentru purificare. Principala diferenta consta in tipul poluantilor continuti in apele uzate si metoda de implementare a etapelor individuale de tratare. Deoarece apele uzate din ateliere si spalatorii auto si statii de benzina sunt extrem de poluate cu uleiuri minerale, combustibili si agenti de curatare, dezvoltarea independenta de cultura bacteriana obisnuita este in principiu exclusa. De aceea, in "Bioclean" folosim culturi bacteriene speciale, care sunt folosite, printre altele, pentru combaterea efectelor dezastrelor de cisterne. Aceste bacterii depasesc, din punct de vedere al performantei si al rezistentei la substante toxice, numeroasele bacterii comune care descompun compusii de petrol. Bacteriile pe care le folosim au certificate adecvate si sunt inofensive pentru mediu.

Tratarea apelor reziduale in "Bioclean" are loc in mai multe etape:
Intreaga retea de canalizare este indreptata spre primul sediment de namol, unde nisipul este depozitat iar poluantii mineralizati de bacterii. Apoi, apa superioara curge in rezervoare, cantitatea si capacitatea acestora fiind selectate in functie de sarcina asteptata. Din ultimul rezervor apa este preluata de dispozitiv si este aerata pana la saturatia maxima a oxigenului, cu o duza speciala plasata in sistem.
Apa astfel oxigenata este apoi drenata inapoi in primul decantor. Datorita acestei solutii toate canalizarile situate in rezervoarele de decantare sunt oxigenate in mod adecvat. Acest lucru este extrem de important deoarece duce pe termen scurt la dezvoltarea rapida a culturilor bacteriene implantate in sistem. Acest proces are loc in tancurile de sedimentare a namolului.
Oxigenarea utilizata in mod obisnuit de canalizare in rezervoarele de sedimentare a namolului este insuficienta si, prin urmare, ineficienta. Eficienta solutiei pe care o folosim este atat de ridicata incat toate standardele pentru continutul compusilor chimici din canalele evacuate in sistemul de canalizare sunt indeplinite cu rezerva mare.
In plus, dispozitivul trateaza apele uzate, eliminand suspensia cu un filtru foarte eficient - hidrociclon. Aceasta solutie este utilizata in cele mai exigente situatii.

Calitatea apei:
Calitatea ridicata a apei este garantata de procesele de degradare biologica si de curatare temeinică a solidelor suspendate si de hidrociclone. Produsele de descompunere sunt depozitate in tancurile de sedimentare a namolului astfel incat in ​​ultimul dintre ele, din care ulterior apa este trimisa in vasul reactorului, suspensiile sunt minime. Cu toate acestea, procesul de purificare continua in rezervorul reactorului. O duza speciala de aerare plasata inainte de intrarea in reactor impregneaza apa cu bule de aer cu un diametru de 0,2 - 1 mm, ceea ce duce la aparitia procesului de flotatie. Majoritatea contaminantilor continuti in apa sunt depozitati pe suprafata bulelor si plutesc in sus. Apa utilizabila, inainte de a parasi reactorul, trece printr-un filtru centrifugal (hidrociclon) de otel, rezistent la acizi. Fluxul de apa din rezervor este organizat astfel incat sa se creeze o zona de apa curata din care sa fie aspirata apa utilizata.
Dispozitivul Bioclean este compus din:
Rezervor al reactorului cu un filtru centrifugal special - hidrociclon;
Carcase cu conducte complete;
Programator automat cu posibilitatea comutarii la control manual;
Pompa de aspiratie si de alimentare a apei;
Aerisire duze.