In conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679, pentru a utiliza acest site in continuare, te rugam sa iti dai acordul privind folosirea cookie-urilor si prelucrarea datelor personale colectate prin formular si email.

De Acord Ce inseamna cookie si cum le folosim
Cum prelucram datele personale colectate prin formular si email

Impact Ecologic - Spalatorie Auto Automata Sultof

Solutii pentru protectia mediului

In prezent, gandindu-ne la orice dispozitiv suntem constienti de faptul ca unul dintre elementele importante ale evaluarii sale este impactul asupra mediului natural.

In intreaga problema generala a ecologiei si a spalarii auto putem distinge trei etape fundamentale: proiectare, productie si functionare.

Cea mai importanta este faza de exploatare, de functionare. Cu toate acestea nu trebuie uitat ca in stadiul de proiectare spalatoria auto trebuie creata in asa fel incat sa se reduca cat mai mult posibil repercursiunile asupra mediului - atat in ​​timpul productiei spalatoriei cat si ulterior, in exploatare. Ne referim, de exemplu, la posibilitatea de functionare a sistemelor energetice prin intermediul unei surse regenerabile de energie.

Productia spalatoriei este un proces cu potential daunator pentru mediu. Din acest motiv productia este supusa diferitelor reglementari si restrictii, cum ar fi standardele ISO. Obtinerea unui astfel de certificat garanteaza ca dispozitivul a fost conceput pentru a indeplini cerintele stricte de protectie a mediului in stadiul de creare si de operare ulterioara.

Pentru a evalua amploarea impactului spalatoriei auto asupra mediului ar trebui luate in considerare mai multe aspecte:

Metoda de incalzire a apei:
Cazanul de incalzire trebuie sa fie selectat astfel incat sa obtina puterea de caldura dorita cu cea mai mica cantitate de combustibil utilizata. Ne referim la utilizarea cazanelor eficiente din punct de vedere energetic, cu parametri selectati corespunzator, si de organizare a procesului de spalare. Aici solutia cea mai frecvent utilizata sunt panourile solare, care de mult timp au fost utilizate cu succes in spalatoriile auto.

Procesul de spalare:
Acesta nu ar trebui sa consume doar putina energie dar si putina apa si putine substante chimice. Una dintre modalitatile de baza pentru economisirea apei si pentru reducerea consumului de agenti de spalare este utilizarea circuitelor de apa inchise sau recircularea. Din punct de vedere tehnic aceasta solutie poate fi instalata in toate tipurile de spalatorii auto.

Procesele tehnologice legate de functionarea dispozitivului:
Cateva exemple de procese tehnologice sunt regenerarea sistemelor de tratare a apei utilizate pentru curatare si recuperarea apelor reziduale rezultate din procesul de demineralizare sau utilizarea de sisteme anti-inghet de circulatie inchisa.

Agentii chimici utilizati:
Dispozitivul ar trebui proiectat astfel incat sa consume cat mai putine substante chimice si sa permita utilizarea unor agenti non-agresivi si biodegradabili.

Statia de epurare a apelor uzate:
Toate apele uzate evacuate in mediul inconjurator (sistemul de canalizare) trebuie sa respecte parametrii impusi de lege. Apele uzate dintr-o spalatorie auto (chiar si cele cu circulatie inchisa) pot fi contaminate cu substante petroliere si diverse substante chimice si organice. Pentru a le indeparta inainte de deversarea in sistemul de canalizare, se utilizeaza sisteme de sedimentare.

Exista multi alti factori care pot influenta impactul spalatoriei auto asupra mediului. Acestia includ, de exemplu, cladirea spalatoriei auto, in special constructia acesteia, sistemul de incalzire si de ventilatie sau sistemul de incalzire prin pardoseala. Cu toate acestea ei depind in principal de investitor si intr-o mai mica masura de furnizorul spalatoriei auto.